انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

پرفسور کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت+بیوگرافی

  • کد خبر: ۷۷۹۱۵
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶
  • ۲
پرفسور کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت+بیوگرافی
پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار که به پدر علم کویرشناسی ایران شهرت دارد، در سن ۹۰ سالگی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش شهرآرانیوز، زنده یاد کردوانی در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد و  تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند.

وی پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت  کرد و در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد.

او پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت و  سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.


وی مدیرکلی دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سال‌های ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.
زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت.

وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب کرد



عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات فعالیت های وی بود.

 

علاوه بر سخنرانی‌های متعدد در جوامع علمی بین المللی، بار‌ها از تلاش‌های این چهره ماندگار در ایران و دیگر کشور‌ها تجلیل به عمل آمد و مجسمه ایشان در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی دریغ پدر علم کویر شناسی ایران است.

 

منبع: شبکه خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رامین
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
0
0
تواین یه سال چقدرچهره ازدست دادیم اینروزاهربار کروم رو بازمیکنم یه چهره معروف فوت کرده.
کردوانی رو خیلی دوس داشتم.خدارحمتش کنه
بهزاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
0
0
خدا رحمتش کند روحش شاد روانش پاک به حق زنده یاد مرحوم کردوانی بر جامعه علمی وکویر شناسی ایران وجهان حق بزرگی دارند.حیف ازاین مردان بی ادعا که قدرانها را ندانستیم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->